no ref no game
Elk weekend engageren zich in België meer dan 400.000 mensen voor de voetbalsport. Elk weekend worden duizenden voetbalwedstrijden gespeeld, waarvoor ongeveer 6.500 scheidsrechters zich inzetten. Als officiële waarnemers van de KBVB leiden zij de wedstrijden volgens de spelregels van de voetbalsport en de fair play.
Hou je van de voetbalsport en wil je ook actief sport beoefenen, zet dan de stap om scheidsrechter te worden. Neem je graag beslissingen en beschik je over voldoende leiderskwaliteiten, zoek dan ook je engagement voor je favoriete sport in een functie van verantwoordelijkheden. Aarzel niet langer. Word scheidsrechter, want geen scheidsrechter, geen voetbal. Ben je al speler, dan vormt dit geen enkel probleem. Je kan het voetballen met arbitreren combineren dankzij de scheidsrechterscategorie H.
Voetbal is een spiegel voor onze maatschappij. Door te sporten, zich te engageren en verantwoordelijkheid te nemen, wordt het karakter versterkt. Beslissingen treffen wekt het genoegen op bij de enen, het ongenoegen bij de anderen. Daardoor ontstaat een polemiek die alweer eigen is aan de sport en aan de samenleving. Discussies en meningsverschillen zijn niet weg te denken uit de voetbalsport. Meestal houden ze meer verband met het moment waarop de beslissing genomen wordt, dan met de beslissing zelf.
De scheidsrechter wordt vaak verplicht beslissingen te nemen die niet in de smaak vallen van spelers of publiek. Maar hij dient nu eenmaal de spelregels te doen naleven. Een scheidsrechter beoordeelt en bekeurt een speler die een fout maakt, overeenkomstig de spelregels die het reglement hem oplegt. Hiermee beschermt hij niet alleen de voetbalsport, maar ook de speler waartegen de overtreding werd begaan, zonder dat hij stilstaat bij het moment van de wedstrijd of de namen van de spelers. Net zoals in het dagelijkse leven beschikt de scheidsrechter over beslissingsrecht en moet hij zijn verantwoordelijkheid durven opnemen.
Schuilt er een scheidsrechter in jou, word er dan ook een. Kandidaten die zich geroepen voelen, kunnen zich aansluiten bij KSV Moorsele. Voor meer informatie over opleiding en aansluiting wenden de kandidaten zich best tot Christophe Depover, secretaris KSV Moorsele (0485/85.49.01)