WEDSTRIJDVERSLAGEN U15

16/03/2024
KSV MOORSELE A – krc harelbeke : 2-4

Moorsele toonde in het begin te veel respect voor de leiders van de competitie. Harelbeke is een technisch verfijnde ploeg en als je die ploeg ruimte geeft om te voetballen dan vraag je om problemen. De 0 – 1 viel dan ook snel in de 3de minuut van de wedstrijd, weliswaar vanuit een duidelijke buitenspelpositie. Moorsele reageerde via een dieptepas van Mauro richting Robbe maar die besloot naast doel.  Een mooie pas van Maxime bracht Zéno schuin voor doel maar hij kon onvoldoende kracht op de bal zetten om de doelman te verschalken.

Harelbeke bleef het betere van het spel hebben en kwam in enkele minuten tijd naar een 0 – 3 voorsprong. Eerst na een dieptepas die de volledige verdediging in de luren legde. Daarna na een knappe persoonlijke actie die binnen gewerkt werd via Kylian. Na de derde tegentreffer een goede kans voor Moorsele maar Robbe zag zijn poging net onder lat gered worden. Toch konden we voor de rust milderen tot 1 – 3. Een pas van Henri over 30m kon Robbe alleen voor doel brengen. Hij werkte beheerst af.

Meer kansen voor de jongens in de 3de en 4de periode. Het lobje van Maxime viel net over doel. Na een uittrap van Kylian kon Henri zich goed doorzetten, hij omspeelde de doelman en trapte de bal binnen. 2 – 3. Enkele minuten laten een keihard shot van Henri die de doelman bewonderenswaardig klem pakte.

De laatste 20 minuten begonnen en het geloof bij de ploeg begon te groeien. Maar net op het moment dat we de match in handen hadden kregen we een strafschop tegen. Kylian was kansloos en dus een 2 – 4  stand met nog een kwartier te spelen. Toch kregen we in dit kwartier nog kansen om een gelijkspel te halen en zelf een overwinning behoorde nog tot de mogelijkheden. Alweer werd een schot van Zeno gepareert door de doelman. Na hoekschop van Maxime was Zéno te verrast dat de bal voor zijn voeten kwam en besloot hij in de handen van de doelman. Henry legde de bal breed op een vrijlopende Maxime, hij besloot jammer genoeg net over doel.

 

Na de wedstrijd gaf de bezoekende trainer toe dat deze wedstrijd even goed op 5 – 5 kon eindigen. Harelbeke was voetballend beter maar wij creëerden de meeste kansen. Volgende week gaan we op bezoek naar Bissegem, die net voor ons in het klassement staan.

Speelden voor Moorsele: 1. Kylian, 2. Ektor, 3. Leandro, 4. Andres, 5. Aeden, 6. Italo, 7. Maxime, 8. Thibaut, 9. Robbe, 10. Mauro, 11. Zéno, 12. Gilles, 13. Henri

24/02/2024
ksv moorsele – fce kuurne: 2 – 2

De jongens begonnen aarzelend aan de wedstrijd tegen de rode lantaarn.
Kuurne zette hoog druk op de verdediging waar Moorsele moeilijk een antwoord kon op vinden. Na een lange bal kon een bezoeker alleen op Mats afgaan maar die kwam gepast tussen. Een ingooi van de bezoekers kon doorgekopt worden richting centrum. De aanvaller van Kuurne aarzelde niet en trapte de bal keihard in de bovenhoek.
Het signaal voor Moorsele om het tempo wat op te krikken en dat deden ze dan ook. Na een mooie aanval via de linkerflank legde Zeno de bal panklaar voor Jules, helaas besloot hij langs de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later stuurde Aeden  Jules de diepte in, de eerste poging werd nog gered door de doelman maar in 2de instantie was hij kansloos. 1-1.
Ondertussen hadden we het betere van het spel maar het bleef opletten bij de gevaarlijke tegenprikken van de tegenstander. Zo werd een bal nog net voor de lijn gekeerd door Italo. Ook raakte Kuurne nog de paal en kwamen we ook daar goed weg. Mauro zorgde met een schitterend shot van buiten de 16m dat we toch met een verdiende voorsprong de kleedkamers opzochten.
De 3de helft was het al Moorsele dat de klok sloeg. De volledige 20 minuten werd op de helft van Kuurne doorgebracht. Diverse kansen door verschillende spelers werden onbenut gelaten.
Hetzelfde spelbeeld in de 4de helft. En wat zegt die onbeschreven wet als je de wedstrijd niet afmaakt? Dan krijg je nog dikwijls eens het deksel op de neus en dat was vandaag niet anders. In de laatste minuut kreeg Italo de bal ongelukkig tegen de arm in het eigen strafschopgebied. Waar de scheidsrechter 10 minuten voordien aan de andere kant voor een identieke fase liet doorspelen, legde hij de bal deze keer wel op de stip. De penalty werd rustig binnen getrapt en zo zagen we een verdiende overwinning aan onze neus voorbij gaan. Geen tijd meer voor een slotoffensief en zo bleven we op een spijtig gelijkspel steken.

Volgende week gaan we op bezoek bij WS. Lauwe. Mits het afwerken van kansen moet het mogelijk zijn om de 3 punten mee te nemen naar Moorsele. Supporters op post!!!

Speelden voor Moorsele: 1. Mats, 2. Aeden, 3. Italo, 4. Andres, 5. Gilles, 6. Leandro, 7. Maxime, 8. Ayoub, 9. Jules, 10. Mauro, 11. Zeno, 12. Ektoras